Kol Germe Ameliyatı

Kol Germe Ameliyatı

Kol Germe Ameliyatı Nedir? Neden Yapılır?
Kol germe işlemi üst kolda yaşa bağlı ve kilo verme sonrası yaşanan sarkıklıkları gidermek amacıyla yapılmaktadır. Gevşeyen ve sarkan kol, operasyonlarla yeniden şekillendirilmektedir. Kolda yaşanan sarkık görünüm özellikle giyilen kıyafetlerin kolsuz olması durumunda ve kol yukarı doğru kaldırıldığında kötü bir hal almaktadır. Sarkık kol kişileri mutsuz etmesinin yanı sıra estetik olarakta kötü bir görünüme neden olmaktadır. Kolların üst kısmı yağ depolanmasının yoğun olduğu bölgelerden biridir. Buralarda meydana gelen yağlanma vücut genelinde kilo verilse bile kolaylıkla erimemektedir. Üst kolda meydana gelen yağlanmayı yok etmek için liposucotion yönteminin yanı sıra kol germe ameliyatı sıklıkla tercih edilmektedir.

Kol germe ameliyatı yapılırken deride meydana gelen sarkma önemli olmaktadır. Sarkmanın oranı yapılacak işlemde hangi teknik kullanılacağında da belirleyici olmaktadır.

Kol Sarkmasının Nedenleri
Kollar pek çok faktöre bağlı olarak esnekliğini kaybetmektedir. Bunun birinci sebebi yaşlanmaya bağlı oluşan sarkma durumudur. Yaşlanma kadar etkili olan bir başka faktör ise çok fazla kilo vermeye bağlı deride meydana gelen yağ dokusu kaybı sonucu oluşan sarkmadır. Deri esnekliğe sahip olduğunda toparlanması çok daha kolay olmaktadır. Ancak yaşlılık sonucu deride yenilenme yapılamaması halinde germe işlemine ihtiyaç duyulmaktadır. Germe işleminin yeterli olmadığı durumlarda bu ameliyatla eş zamanlı olarak yağ aldırma işlemi de yapılmaktadır. Özetlemek gerekirse kolda yer alan fazla yağ dokusu ciltte sarkmaya neden olmaktadır.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kol germe ameliyatı için açılan kesiler koltuk altından ve dirsek içlerinden alt kola doğru yapılabilmektedir. Lokal ve genel anestezi altında yapılan kol germe ameliyatı meydana gelen sarkmaların türüne göre enine ya da boyuna gerçekleştirilmektedir. Kol germe ameliyatı 18 yaşını dolduran herkese uygulanmaktadır. Ancak ameliyatın ihtiyaç duyulduğu yaşlar genellikle 40 yaş ve üzerinde olmaktadır.

Kol germe ameliyatından önce detaylı şekilde analiz yapılmalı hastanın işleme uygunluğundan emin olunmalıdır. Özellikle aşırı kilo verildikten sonra yapılacak bir operasyon söz konusuyla deride kalınlaşma olması muhtemeldir, bu durumda sadece kol germe ameliyatı yeterli olmamakta bölgesel incelme operasyonu da gerekmektedir. Kol germe ameliyatı 45-90 dakika arasında yapılmaktadır. Bu ameliyat tek başına yapılabileceği gibi meme estetiği operasyonlarıyla birlikte de yapılabilmektedir.

Standart Kol Germe Ameliyatı ve Uzatılmış Kol Germe Ameliyatı
Kol germe operasyonu ağrılı bir işlem değildir. Operasyon sonrasında birkaç gün ağrı normal karşılanmaktadır. Standart kol germe ameliyatı cilt esnekliğini tamamen kaybettiyse tercih edilir. Daha çok ileri yaşlarda uygulanan bir ameliyat tekniğidir. Bu işlemde hem fazla deri hem de yağ dokusu koldan alınarak yeniden şekillendirilmektedir. Bu operasyonda kesi koltuk altından başlar ve dirsekte son bulur. İşlem sonrası iz kalması normaldir ancak zamanla iz ten rengine dönüşecek belli belirsiz bir hal alacaktır. Kesi işleminin iç kolda yapılması sayesinde ise dışarıdan bakıldığında belirgin biz iz görülmemektedir. Uzatılmış kol germe ameliyatında ise kesi göğüs duvarı boyunca devam etmektedir.

 

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Kalıcıdır?
Kol germe ameliyatı kalıcı mıdır sorusu bu ameliyatı olmayı düşünenler tarafından sıkça sorulmaktadır. Ameliyat sonrasında kilo alıp verme durumu sürekli devam ederse yapılan işlem önemini kaybetmektedir. Kol germe ameliyatları yaş, cinsiyet gibi faktörlere göre değişmekle beraber 5 yıl geçerli olabilmektedir. Bu süre net bir süre olmamakla beraber kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

Kol Germe Ameliyatı ile Beraber Yapılan Estetik Uygulamaları
Kol germe ameliyatı tek başına yapılabileceği yakın bölgelere yapılan estetik işlemlerle beraber de yapılabilmektedir. Bu operasyonlardan ilki göğüs estetiğidir. Memelerde yaşanan sarkma için gerçekleştirilen göğüs dikleştirme ameliyatı ile kol germe ameliyatı aynı anda yapılabilmektedir. Her iki işlemde de koltuk altı ortak noktayı oluşturmaktadır. Meme ve kol germe ameliyatında kesiler göğüs altından açılmakta söz konusu estetik işlem o bölgeden gerçekleştirilmektedir. Her iki işlemin beraber uygulanması sayesinde tek seferde narkoz alma, tek kesi ile iki işlem yapma avantajı elde edilmektedir.

Kol germe ameliyatı ile kombine şeklinde yapılabilecek bir başka estetik işlem de liposuction işlemi olmaktadır. Germe işlemi kimi zaman tek başına yeterli olmamakta, yeterli olsa da daha iyi bir incelme için liposuction uygulamasından yardım alınmaktadır. Bu uygulama da kol gerdirme ameliyatı ile aynı anda gerçekleştirilerek tekrar tekrar estetik operasyona geçirmek zorunda kalınmasını önlemektedir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası
Kol germe ameliyatı sonrası korse kullanımı oldukça merak edilmektedir. Ameliyattan sonra ilk 10 gün korse kullanılması zorunludur. Bu, koldaki dikişlerin gerilmesini önleyecek ve iyileşme süresini kısaltacaktır. Korse takmanın sebebi sadece bu değildir. Operasyon sonrası kolun yeni şeklini alması ve ameliyata bağlı şişliğin azalması için de korse kullanımı önemli olmaktadır. Kol germe ameliyatı sonrası normal hayata dönmek için 1 hafta beklenmesi önemlidir. Ameliyat sonrasında dikişleri zorlamamak için kolları yukarı kaldırmamak, ani hareketlerden uzak durmak ve ağır kaldırmamak oldukça önemlidir. Kişi ilk 1,5 ay kendini dış etkenlere karşı korumalıdır. Dikişler operasyon sonrası 10 gün içinde alınsa da sonrasında da zorlanmamalıdır. Bu durum iyileşme süresini olumsuz etkilemektedir.

Operasyon sonrası kollar sıkı şekilde bandajlanmaktadır. Bu bandajların iki gün kalması sonrasında ise özel korselerin kullanılması tavsiye edilmektedir. İlk iki hafta kolları omuz hizasına kaldırmak dikişleri zorlayacağı için tavsiye edilmemektedir. Kol germe ameliyatı sonrası banyo yapmak için 2 gün geçmesi gerekmektedir.

Kol germe ameliyatı ne zaman etki gösterir sorusu ameliyatı merak edenlerin sık sorduğu sorulardandır. İşlemin ardından ilk ödem geçtikten sonra kollarda gözle görülür bir incelme olmaktadır ancak asıl sonuç 1 ay sonunda belli olmaktadır.

 

Kol Germe Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler
Kol germe ameliyatında kullanılan anestezi şekli hastaneden taburcu olma konusunda önemlidir. Lokal anestezi ile yapılan işlemlerde aynı gün taburcu olmak mümkünken genel anestezi alınan işlemlerde bir gün sonra taburcu işlemi gerçekleştirilmektedir. Yarasa kol görünümü olarakta adlandırılan sarkık kollardan kurtulmak için kol germe ameliyatı büyük öneme sahiptir. Kişinin yaşı, cildin esneklik durumu bu ameliyatın başarısını etkilemektedir. Kol germe ameliyatlarında operasyonlar üst kol bölgesinde gerçekleştirilmektedir. Sarkıklığın çok fazla olması durumunda deri fazlası alınarak koltuk altına gizleme işlemi yapılmaktadır.

Kol germe ameliyatı kişinin yaşam kalitesini arttırmakta, hareketlerini kısıtlamadan özgürce davranmasına imkan tanımaktadır. Doktor önerileri dikkate alındığında oldukça başarılı sonuçlanan kol germe operasyonları kısa sürede etkisini göstermektedir. Kol germe operasyonu geçiren kişiler sakin bir iş hayatına sahipse bir hafta içinde işine dönebilmektedir. Ama kas gücü kullanımının yüksek olduğu ya da ağır egzersiz programları içeren bir iş durumu varsa en az iki hafta ara verilmesi gerekmektedir.

Kol germe ameliyatı yaptırmak istiyorum diyenlerin öncelikle doktorla görüşmeleri, taleplerini dile getirmeleri ve hangi ameliyat yönteminin onlar için uygun olduğunu belirlemeleri gerekmektedir. Ön muayenede işlem yapılacak bölgeler kol üzerinde çizilerek hastaya gösterilmeli ameliyat sonrası kolun ne şekilde olacağı hakkında aşağı yukarı bir fikir edinmesi sağlanmalıdır.

Kol germe operasyonları kadar kol germe ameliyatı fiyatları da merak edilmektedir. Bu fiyatlar germe işleminin hangi teknikle yapılacağı, işleme ek başka bir uygulama yapılıp yapılmayacağı gibi hususlar üzerinden şekillenmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgi için kliniğimizi ziyaret edebilir sorularınıza birinci ağızdan yanıt bulabilirsiniz.