Yüz Germe Ameliyatı Nedir?
Yüz, insan vücudunda en dikkat çeken, belli yaşanmışlıkların en iyi şekilde yansıtıldığı bölgedir ve insan hakkında ipuçları verir. Yüz germe ameliyatı yüzde yer alan bu yaşanmışlıkları gidermek ve yüzü eski canlı görünümüne kavuşturmak için uygulanan bir işlemdir. Ritidektomi olarak isimlendirilir. Son dönemde her ne kadar yerini ameliyat gerektirmeyen işlemlere bırakmış olsa da ciddi sarkma durumlarında sıkça başvurulmaktadır.
Yüz germe ameliyatı 50 yaş üstü kadınlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Genellikle ameliyatsız seçeneklerden fayda görülememesi durumunda tercih edilen ritidektomi işlemine cildin esnekliğini kaybetmesi sebebiyle başvurulmaktadır. Ameliyatın amacı yüzde daha genç bir görünüm elde etmektir. Bu ameliyatla göz kapaklarındaki sarkmalar, yanak ve çene bölgesinde meydana gelen sarkmalar, burun ve dudak bölgesinde meydana gelen derin çizgiler ve boyun bölgesindeki deformasyonlar giderilebilmektedir.
Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Yüz Germe Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?
Genç görünüme kavuşmak isteyen fakat çekincesi olan kişiler tarafından yüz germe ameliyatı nasıl yapılır sorusu sıkça sorulmaktadır. Bu ameliyatlarda amaç yüzü germek ve eski genç görünümüne kavuşturmaktır. Ameliyat kulak arkasından ve önünden yapılan kesi işlemleriyle gerçekleştirilmektedir. Yüz germe ameliyatı cerrahi bir işlemdir bu sebeple işleme başlanmadan önce gerekli tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Yüz germe ameliyatı kendi içerisinde üçe ayrılmaktadır
Orta Yüz (Yanak) Germe (Midface Lift) Ameliyatı
Orta yüz germe işlemi göz altına atılan bir kesi veya saç derisinden gerçekleştirilebilecek endoskopik yöntemle yapılabilmektedir. Sarkan yanakların gerginleştirilmesi için yapılmaktadır, uygulama yapan doktorun tercihine bağlı olarak lokal ya da genel anestezi altında yapılabilmektedir. Midface Lift ortalama 1,5-2 saatte tamamlanabilen bir işlemdir. İşlem 40-55 yaş aralığı için uygundur.
Mini Yüz Germe (Mini Face Lift) Ameliyatı
45 yaş altı hastalara uygulanan bir yöntem olan mini yüz germe ameliyatı, yüzde yaşanan hafif sarkma işlemlerini gidermek için gerçekleştirilmektedir. Yanak dokusunda yapılan sıkılaştırma işlemiyle yüze eski genç görünümün kazandırılması hedeflenmektedir. Genel anestezi altında yapılan işlem yaklaşık iki saat sürmektedir.
Tam Yüz Germe (Full Face Lift) Ameliyatı
Full face lift işleminde amaçlanan şakaklar, yanak, çene ve boyun bölgesini içine alan bir germe işlemidir. Bu işlemde kesi, derili saç bölgesine atılır. Tüm yüzün gerilmesini sağlayan işlem sadece derinin değil deri altındaki dokunun gerilmesini de hedeflemekte böylece istenen görünümün elde edilmesini sağlamaktadır. Atılan kesi kulak arkasında son bulmaktadır. Derin dokuya ulaşmayı hedef alan işlem 55- 60 yaş aralığında uygulamaya müsaittir. İşlem genel anestezi altında uygulanmakta ve 4 saate kadar sürebilmektedir.
Yüz Germe Ameliyatı Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?
Yüz germe ameliyatı, yapılan kişinin cilt özelliklerine göre farklı kalıcılığa sahiptir. Herkeste aynı sürede aynı etkiyi göstermeyen ameliyat ortalama 5 ile 10 sene arasında etkili olmaktadır. Yüz germe ameliyatı kalıcılık konusunu merak eden hastaların kalıcılık süresinde ameliyatı yapan doktorun, ameliyattan sağlanan başarının ve kendi cilt tiplerinin önemli olduğunu bilmesinde fayda vardır.
Yüz Germe Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?
Yüz germe ameliyatı 40-65 yaş arasındaki herkese yapılabilir. Bu ameliyat cildi esnekliğini kaybetmeye başlayan ve sarkmaların gözlemlendiği her birey için tercih edilebilir. Konusunda uzman doktorlar tarafından yapılan işlemler hasta isteğine göre başka estetik işlemler gerçekleştirmeye de uygundur.
Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Her ameliyatta olduğu gibi yüz germe ameliyatı sonrası da geçici şişlik ve morluklar oluşmaktadır. Ameliyat sonrası ağız, göz ve burun bölgesi hariç yüzün tamamına sargı uygulanmakta, ameliyattan 2 gün sonra da dikişler alınmaktadır.
Ameliyat sonrası en önemli husus güneş ışınlarına maruz kalmamaktadır. En az 2 ay süreyle güneşe çıkılmaması oldukça önemlidir. Ameliyat sonrasında dikişlerin alınmasıyla hasta suyla temasa geçebilecek, makyaj yapabilecektir. Ameliyat şişliklerinin ortadan tamamen kalkması 3 haftayı bulabilmektedir. Ameliyat etkisinin tam olarak görülebilmesi içi için iyileşmenin tamamlanması en azından operasyonun üzerinden 1 ay geçmesi gerekmektedir. Operasyon sonrasında kişinin yüzünü en az bir hafta darbeden koruması gerekmektedir. Spor yapmaya ameliyattan 1 hafta sonra başlanabilmektedir.
Yüz germe ameliyatı yaptırmak isteyenlerin en sık soruduğu sorulardan biri de yüz germe ameliyatı tekrarlanır mı sorusudur. Yüz germe işlemi operasyon geçirecek hastanın fiziksel durumuna göre tekrar edilebilir bir işlemdir. Gerekmesi halinde operasyon tekrarlanabilir veya farklı operasyonlarla desteklenebilir.
Ameliyatsız Yüz Germe Yapılabilir Mi?
Ameliyatsız yüz germe işlemi cerrahi olmayan farklı tekniklerle uygulanabilen bir işlemdir. Bu işlem ciddi bir sarkması olmayan ancak yaşlanma belirtileri yeni ortaya çıkmış kişilerde uygulanmaktadır. Ameliyatsız yüz germe işlemi; botoks, prp, dolgu gibi işlemlerden sonuç alamayan, ameliyat olmak için de geçerli sebebi olmayan hastalara uygulanmaktadır. Son dönemde en yaygın olan ameliyatsız yüz germe tekniği ise yüz askılama estetiği olmaktadır.
Yüz Askılama Estetiği Nedir?
İple yüz askılama işlemi sarkmaya başlayan yüz dokularını iple germe yöntemi olarak özetlenebilir. İpler bu işlem için özel olarak tasarlanmıştır. İpler, üzerinde yer alan dokulara tutturulabilir özellikler sayesinde deriyi gererek yaşlanmış görünümü ortadan kaldırmaktadır. Yüz, boyun gibi bölgelere uygulamak için kullanılan ipler kalıcı ve eriyen özelliklere sahip olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Eriyebilir özellikteki ipler söz konusu ipin üretildiği malzemeye ve cilt tipine bağlı olmak üzere 6 ay ve 2 yıl etki gösterirken kalıcı formdaki ipler 2 yıldan fazla etkisini sürdürmektedir.
İple Yüz Askılama Nasıl Yapılır?
İple yüz askılama işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirmeye uygun bir işlemdir. Uygulama öncesinde yapılan muayene sonucunda ipliklerin yerleştirileceği bölgeler belirlenir ve işaretlenir. Daha sonrasında ise bu işaretlenen bölgelere özel iğne yardımıyla iplikler yerleştirilir. İşlem oldukça basittir ve uzman ellerde çok kısa sürmektedir. İple askıya almanın hedeflendiği her bölge için farklı özelliklere sahip iplikler kullanılmaktadır. Kullanılan her ipin özelliği farklıdır. Örneğin yüksek sarkmaların olduğu bir ciltte yapılacak askılama işlemi için tutunmayı sağlayan, kılçık görünümü yüksek bir iplik türü olan cog kullanılmaktadır.
Yüz askılama işlemi yaklaşık 30 dakika sürmektedir ve sonrasında hasta normal hayatına dönebilmektedir. Hassas cilde sahip olanlarda ufak morluklar görülmesi dışında işlem yapıldığına dair herhangi bir belirti bırakmaz. Bu morluklarda kısa süre içinde normale dönmektedir.
İple Yüz Askılama Hakkında Merak Edilenler
İple yüz askılama yoğun sarkma ve kırışıklık sorunu olmayan kadın erkek herkese uygulanabilen bir işlemdir. Kronik hastalıklara sahip ve devamlı ilaç kullanan hastaların doktora danışarak bu işlemi yaptırıp yaptırmayacağına karar verilebilmektedir. Yüz askılama işlemi kalıcı değildir belirli periyotlarda tekrarlanması gerekmektedir.
Yüz askılama fiyatları yapılan işleme, uygulanan tekniğe ve söz konusu ciltteki yıpranmışlık durumuna göre değişiklik göstermektedir. İşlem sırasında kullanılan ürünlerin özelliği, işlemi gerçekleştiren ekibin deneyimi, işlemde kullanılacak ipin sayısı, türü gibi pek çok kıstasa bağlı olarak değişmektedir.
Ortalama fiyat bilgisi almak ve diğer detayları öğrenmek için kliniğimize başvurabilir hekimlerimizle birebir görüşebilirsiniz. İple yüz germe fiyatı 2021 hakkında daha detaylı bilgi almak içi web sitemiz iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.